таверна омар

създава положителни емоции

“За конкурентите шамар, за съседите кошмар, за клиентите – Божи дар”

Защо “Омар”? – този вид раци нарастват и се развиват през целият си живот, за разлика от другите животни, които имат ограничен растеж. Собственикът и екипа на Таверна Омар постоянно развиват изкуството на насладата от вкусна и добре приготвена храна, чрез експерименти с различни вкусове и голяма доза творчество във всяко ястие. От усмивката на входа, през дизайнерският интериор, до бързото и качествено обслужване, тук мисията е да се предоставят на гостите положителни емоции.

златко златанов

шефа на таверна Омар

” … храна, приготвена без любов, е негодна храна”

Уважаван от туристическият бранш в България, ценен от гражданите на Велинград и обичан от клиентите на таверна Омар, туризма в СПА столицата на Балканите има два периода – преди и след Златко Златанов.

От момче за всичко в местно заведение през социализма до собственик на петзвездния спа комплекс “Rich”, за него неустоимият вкус, фантастичният вид, ароматът и точната рецепта са издигнати в култ. Личният му килер с подбрани подправки е витрина на традиционния български вкус и демонстрация на чувствителното и капризно небце на най-добрия ресторантьор в Западните Родопи. С неговото име се свързват емблематичните ястия: боб с манатарка, родопска кървавица, джолан в горски подправки …..

екипът

творчество във всяко ястие

“Поотделно, ние сме капка. Заедно, ние сме океан.”

Таверна Омар обединява хора, влюбени в качествената и вкусна храна. Ние ще ви посрещнем с превъзходна кухня и обстановка, която предразполага към веселие и танци, ще ви сервираме ястия и напитки, които са пиршество не само за небцето и стомаха, ще се грижим за вас така, че наистина да се почувствате като у дома си и престоят ви да бъде незабравим. Не правим компромис с отличното обслужване, вниманието към детайлите и вкуса на ястията!

оркестър Омар

кралете на балканските ритми

“Всичко във вселената има ритъм, всичко танцува”

Те носят българското в себе си. Те са 6 мъже и са с нас от началото. Те са емблематичния оркестър на таверна Омар.

Автентичния български фолклор, популярни музикални изпълнения от Балканите, ритуали и обичаи, темпераметно поднесени от оркестър Омар и гост-изпълнители, завладяват и вдигат духа на гостите и превръщат посещението в таверна “Омар” в незабравимо преживяване.

продуктът

любовта към храната

“Нека храната ви бъде лекарство и лекарството – храна!”

Кулинарната ни философия кара екипа на ресторанта да бъде безкомпромисен при подбора на продукти – качествено прясно месо, от нашата ферма или от местни производители от Западните Родопи, прясно наловена пъстърва от язовир Доспат и домашно отгледани зеленчуци и подправки според сезона, доставени от еко оранжерията на таверна Омар.

Богатата ни селекция от вина е отлично допълнение към избраното от вас ястие.

Велинград

спа столицата на Балканите

“Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си!”

Велинград – Спа столица на Балканите е една от най-предпочитаните туристически дестинации в България. Град, който предлага невероятна природа, спокойствие и красота. Планината Родопи ще Ви остави без дъх, а гостоприемния Велинград ще направи вашата почивка невероятна.

наградите

утвърдената марка

“Всяко добро дело носи награда само по себе си.”

BAHA 2013 – г-н Златанов за “Високи постижения в туризма”

СЪВЕТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БИЗНЕС ОБЩНОСТ  2013 – г-н Златанов за “Принос към развитието на българската икономика, европейски мениджмънт и висок професионализъм”

ПЪРВИ ГОДИШНИ СПА НАГРАДИ 2009 – г-н Златанов за “Личност с най-голям принос за развитие на СПА”

АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА 2005 – г-н Златанов за “Работодател на годината”

РУСКИ СЪЮЗ НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ 2019 – СПА хотел RICH за “Най-добър СПА хотел, работещ на руския пазар”

BAHA 2018 – СПА хотел RICH за “Най-добър бутиков СПА хотел на Балканите”

БХРА 2005 – СПА хотел RICH за ” СПА хотел на годината”